S-6 Pronoun Review Multiple Choice



Download 60.24 Kb.
Date20.08.2017
Size60.24 Kb.
S-6 Pronoun Review

Multiple Choice


Select the answer that contains no problem with pronoun reference, pronoun-antecedent agreement, or pronoun case.
1.

  1. The teenagers should be ashamed of their behavior, which is unlikely.

  2. The teenagers know they should apologize for his or her behavior.

  3. We teenagers did not realize that our behavior offended you.

ANS: c

REF: The correct answer is c.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6.

In The Little Seagull Handbook, see S-6.




2.

  1. Larry and Bob have both locked their keys in their cars.

  2. I haven’t known Bob for long; I have more faith in Larry than in he.

  3. Larry told Bob that his days were numbered.

ANS: a

REF: The correct answer is a.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6.

In The Little Seagull Handbook, see S-6.




3.

  1. In the weather report, it says, “Snow is falling heavily all over New England.”

  2. Someone was hoping they could go skiing.

c. Have you seen his skiing? It’s far superior to mine.

ANS: c


REF: The correct answer is c.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6.

In The Little Seagull Handbook, see S-6.


4.


  1. The baby would not stop crying. This annoyed the babysitter.

  2. A babysitter today charges more than they did ten years ago.

  3. The little girl did not stop crying until she and the babysitter went to the park.

ANS c

REF: The correct answer is c.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6.

In The Little Seagull Handbook, see S-6.




5.

  1. The gourmet shop was charging eleven dollars, which was way over our budget, for a quart of soup.

  2. Everyone decided to try their hand at cooking soup from scratch.

  3. Whom do you think made the best soup?

ANS: a

REF: The correct answer is a.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6.

In The Little Seagull Handbook, see S-6.




6.

  1. The museum’s Monet holdings are impressive. It will put on a special exhibit this summer.

  2. In the Times, it says that Monet produced many works on paper, not just oil paintings.

  3. Who knew that Claude was Monet’s middle name, not his first name?

ANS: c

REF: The correct answer is c.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6.

In The Little Seagull Handbook, see S-6.




7.

  1. “Management tries to exploit we nurses,” read the placard.

  2. One nurse had been working thirteen-hour shifts every Saturday for three years; it was she who mobilized her coworkers to strike.

  3. Ms. Goodman, the nurse, and my mother spoke in private. She said I should get out of bed.

ANS: b

REF: The correct answer is b.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6.

In The Little Seagull Handbook, see S-6.




8.

  1. An actor should keep thoughts about politics to themselves.

  2. Modern acting was influenced by the director Stanislavsky, who emphasized the actor’s identification with his or her role.

  3. Dustin Hoffman played the title role in the 1967 movie The Graduate. Could anyone else have played it better than him?

ANS: b

REF: The correct answer is b.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6.

In The Little Seagull Handbook, see S-6.




9.

  1. Whom is the Stanley Cup named after?

  2. Every hockey player wants to see if their talent will land them the Stanley Cup, the oldest trophy awarded to North American professional athletes.

  3. To who was the first Stanley Cup awarded in the 1893-1894 hockey season?

ANS: a

REF: The correct answer is a.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6.

In The Little Seagull Handbook, see S-6.




10.

  1. Did Andorra or Palau receive its membership in the United Nations before 2000?

  2. The United Nations has always been a controversial organization, which is inevitable.

  3. Whom besides U Thant and Kofi Annan has been secretary-general of the United Nations?

ANS: a

REF: The correct answer is a.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6.

In The Little Seagull Handbook, see S-6.




S-6a Pronoun-Antecedent Agreement

Multiple Choice


Each of the following sentences may have an inappropriate pronoun. Select the instruction that tells how to treat the sentence so that all of the pronouns make sense and agree with their antecedents in gender and in number.
1. The essay test asks each sixth-grader in the school district to explain why he does or does not identify with the hero of an assigned novel.

  1. Leave as is.

  2. Change he does or does not to they do or do not.

  3. Change he does or does not to he or she does or does not.

ANS: c

REF: The correct answer is c.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6a.

In The Little Seagull Handbook, see S-6a.




2. Everyone at the boys’ camp on this side of the lake and at the girls’ camp across the lake must demonstrate that he can swim the width of the lake.

  1. Leave as is.

  2. Change he can swim to they can swim.

  3. Change Everyone to All the campers; change he can swim to they can swim.

ANS: c

REF: The correct answer is c.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6a.

In The Little Seagull Handbook, see S-6a.




3. Wendy Wasserstein’s play Uncommon Women and Others traces a group of women friends who attend a single-sex college and stay in touch after graduation. Each friend has her own strengths and weaknesses.

  1. Leave as is.

  2. Change her own strengths and weaknesses to their own strengths and weaknesses.

  3. Change her own strengths and weaknesses to his or her own strengths and weaknesses.

ANS: a

REF: The correct answer is a.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6a.

In The Little Seagull Handbook, see S-6a.




4. Martha Graham and George Balanchine had his own ideas about choreography.

  1. Leave as is.

  2. Change his to her.

  3. Change his to their.

ANS: c

REF: The correct answer is c.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6a.

In The Little Seagull Handbook, see S-6a.




5. Neither the clowns nor the animal trainer showed their fear of the lions.

  1. Leave as is.

  2. Reverse the compound subject, putting the animal trainer first and the clowns second.

  3. Change their fear to his or her fear.

ANS: b

REF: The correct answer is b.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6a.

In The Little Seagull Handbook, see S-6a.




6. I want to find a personal trainer who will help me build strength. Ideally, he won’t tease me about mixing up left and right.

  1. Leave as is.

  2. Change he to he or she.

  3. Change he to they.

ANS: b

REF: The correct answer is b.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6a.

In The Little Seagull Handbook, see S-6a.




7. A nurse must demonstrate her competence and her compassion.

  1. Leave as is.

  2. Change her competence and her compassion to their competence and their compassion.

  3. Remove both instances of her.

ANS: c

REF: The correct answer is c.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6a.

In The Little Seagull Handbook, see S-6a.




8. Most of the campers passed his swimming test this summer.

  1. Leave as is.

  2. Change his swimming test to their swimming tests.

  3. Change his swimming test to his or her swimming test.

ANS: b

REF: The correct answer is b.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6a.

In The Little Seagull Handbook, see S-6a.




9. I remember when neither my father nor my mother had her own passport; instead, we all had a family passport.

  1. Leave as is.

  2. Change had her own passport to had their own passports.

  3. Change neither my father nor my mother had her own passport to neither my father nor my mother had an individual passport.

ANS: c

REF: The correct answer is c.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6a.

In The Little Seagull Handbook, see S-6a.




10. After the celebration, the team left for their dorms or the library.

  1. Leave as is.

  2. Change their dorms or the library to its dorms or the library.

  3. Change the team to the players; change their dorms or the library to his or her dorms or the library.

ANS: a

REF: The correct answer is a.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6a.

In The Little Seagull Handbook, see S-6a.




S-6b Pronoun Reference

Multiple Choice


Some of the following sentences contain problems with pronoun reference. Select the answer that has no such problems. If the original sentence is correct, select c. No change.
1. The newspaper’s editors should feel guilty about their stance on pollution, but it is probably not going to happen.

a. The newspaper’s editors should feel guilty about their stance on pollution, but they probably won’t.

b. The newspapers editors should feel guilty about their stance on pollution, which probably won’t happen.

c. No change

ANS: a

REF: The correct answer is a.



In The Norton Field Guide to Writing, see S-6b.

In The Little Seagull Handbook, see S-6b.




2. Most economists agree that building a nest egg for retirement is possible if we set aside some money every week.

a. Most economists agree that building a nest egg for retirement is possible if he or she sets aside some money every week.

b. Most economists agree that building a nest egg for retirement is possible for people who set aside some money every week.

c. No change

ANS: b

REF: The correct answer is b.



In The Norton Field Guide to Writing, see S-6b.

In The Little Seagull Handbook, see S-6b.




3. The boss became an object of ridicule because of his outrageous behavior.

a. The boss’s outrageous behavior made him an object of ridicule.

b. Ridiculing the boss’s outrageous behavior is what he deserved.

c. No change

ANS: c

REF: The correct answer is c.



In The Norton Field Guide to Writing, see S-6b.

In The Little Seagull Handbook, see S-6b.




4. A real-estate developer wants to build residences and offices on some vacant land in our town. The community objects to this.

a. A real-estate developer wants to build residences and offices on some vacant land in our town. The community objects to this use of the land.

b. A real-estate developer wants to build residences and offices on some vacant land in our town, which the community objects to.

c. No change.

ANS: a

REF: The correct answer is a.



In The Norton Field Guide to Writing, see S-6b.

In The Little Seagull Handbook, see S-6b.




5. In many states, they don’t require motorcyclists to wear helmets.

a. In many states, they haven’t passed a law requiring motorcyclists to wear helmets.

b. Many states don’t require motorcyclists to wear helmets.

c. No change

ANS: b

REF: The correct answer is b.



In The Norton Field Guide to Writing, see S-6b.

In The Little Seagull Handbook, see S-6b.




6. Someone who was on the bus left behind their books and lunch.

a. Someone who was on the bus left behind her books and lunch.

b. Someone who was on the bus left behind his or her books and lunch.

c. No change

ANS: b

REF: The correct answer is b.



In The Norton Field Guide to Writing, see S-6b.

In The Little Seagull Handbook, see S-6b.




7. The radio announcer said, “Because of last night’s storm, the high school’s classes will start at 11:00 a.m., but you will be dismissed at the normal time.”

a. The radio announcer said, “Because of last night’s storm, the high school’s classes will start at 11:00 a.m., but students will be dismissed at the normal time.”

b. The radio announcer said, “Because of last night’s storm, the high school’s classes will start at 11:00 a.m., but it will be dismissed at the normal time.”

c. No change

ANS: a

REF: The correct answer is a.



In The Norton Field Guide to Writing, see S-6b.

In The Little Seagull Handbook, see S-6b.




8. They say that the governor rescinded his job offer to a local politician.

a. In the news summary, it says that the governor rescinded his job offer to a local politician.

b. The news summary reports that the governor rescinded his job offer to a local politician.

c. No change

ANS: b

REF: The correct answer is b.



In The Norton Field Guide to Writing, see S-6b.

In The Little Seagull Handbook, see S-6b.




9. John told the critic, “A magnanimous review will make me famous.”

a. John told the critic that he would be famous if the review were magnanimous.

b. John said to the critic that a magnanimous review would make him famous.

c. No change

ANS: c

REF: The correct answer is c.



In The Norton Field Guide to Writing, see S-6b.

In The Little Seagull Handbook, see S-6b.




10. Some historians speak about the collapse of earlier, sophisticated cultures, and they resonate with today’s audiences.

a. Some historians speak about the collapse of earlier, sophisticated cultures, a topic that resonates with today’s audiences.

b. Some historians speak about sophisticated cultures in the past having collapsed, which resonates with today’s audiences.

c. No change

ANS: a

REF: The correct answer is a.



In The Norton Field Guide to Writing, see S-6b.

In The Little Seagull Handbook, see S-6b.




S-6c Pronoun Case

Multiple Choice


Select the pronoun that belongs on the blank.


  1. After reading Fitzgerald for several weeks, Abigail and ___ went back to Hemingway.

  1. I

  2. me

ANS: a

REF: The correct answer is a.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6c.

In The Little Seagull Handbook, see S-6c.






  1. Abigail likes Fitzgerald better than Hemingway, but both authors challenge her and ____.

  1. I

  2. me

ANS: b

REF: The correct answer is b.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6c.

In The Little Seagull Handbook, see S-6c.






  1. You can expect _____ literature majors to admire Fitzgerald and Hemingway.

  1. we

  2. us

ANS: b

REF: The correct answer is b.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6c.

In The Little Seagull Handbook, see S-6c.




4. Hemingway’s first wife was Elizabeth Hadley Richardson. Hemingway and _____ divorced in 1927.

  1. she

  2. her

ANS: a

REF: The correct answer is a.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6c.

In The Little Seagull Handbook, see S-6c.




5. Do you think the succinct style Hemingway made famous resulted from _____ never going to college?

  1. him

  2. his

ANS: b

REF: The correct answer is b.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6c.

In The Little Seagull Handbook, see S-6c.




6. Although I like Fitzgerald, I like Hemingway more than _____.

  1. he

  2. him

ANS: b

REF: The correct answer is b.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6c.

In The Little Seagull Handbook, see S-6c.




7. Speaking of Hemingway and Fitzgerald, if two writers deserved the Nobel Prize, it was _____.

  1. they

  2. them

ANS: a

REF: The correct answer is a.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6c.

In The Little Seagull Handbook, see S-6c.




8. Besides Hadley, _____ else did Hemingway marry?

  1. who

  2. whom

ANS: b

REF: The correct answer is b.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6c.

In The Little Seagull Handbook, see S-6c.




9. Is it possible to figure out _____ was the best wife for Hemingway?

  1. who

  2. whom

ANS: a

REF: The correct answer is a.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6c.

In The Little Seagull Handbook, see S-6c.




10. _____ knew Hemingway well knew not only the writer but also the skier, hunter, and deep-sea fisherman.

  1. Whoever

  2. Whomever

ANS: a

REF: The correct answer is a.

In The Norton Field Guide to Writing, see S-6c.

In The Little Seagull Handbook, see S-6c.






Share with your friends:


The database is protected by copyright ©sckool.org 2019
send message

    Main page