Documentation multiple choice



Download 342.31 Kb.
Page1/2
Date30.04.2018
Size342.31 Kb.
  1   2
DOCUMENTATION
MULTIPLE CHOICE
Select the sentence that uses APA style for the in-text citation correctly.
1. The student is quoting from page 342 in an article in a journal.

Elfhag, K., Tynelius, P., & Rasmussen, F. (2010). Self-esteem links in families with 12-year-old children and in separated spouses. The Journal of Psychology, 144, 341-359.



a.

Elfhag, Tynelius, and Rasmussen (2010) established that a parent’s self-esteem can influence the child several ways, including "by the parent’s behavior and attitudes as well as by the parent’s acting as a role model" (p. 342).

b.

Elfhag, Tynelius, and Rasmussen (2010) established that a parent’s self-esteem can influence the child several ways, including "by the parent’s behavior and attitudes as well as by the parent’s acting as a role model" (342).

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 161-165.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style In-Text Citations
2. The student is quoting from page 98 of a book.

Skloot, R. (2010). The immortal life of Henrietta Lacks. New York, NY: Crown.



a.

According to Skloot (2010), cells taken from Henrietta Lacks were used "to develop methods for freezing cells without harming or changing them" (p. 98).

b.

According to Skloot (2010), cells taken from Henrietta Lacks were used "to develop methods for freezing cells without harming or changing them." (p. 98)

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 161-165.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style In-Text Citations
3. The student is summarizing a section from a book. This is the first time the student is using this source in the essay.

Rocca, K. A., Martin, M. M., & Dunleavy, K. N. (2010). Siblings’ motives for talking to each other. The Journal of Psychology, 144, 205-219.



a.

Rocca et al. (2010, p. 208) reported that parents tend to spend more time with adolescent children of the same gender as themselves.

b.

Rocca, Martin, and Dunleavy (2010) reported that parents tend to spend more time with adolescent children of the same gender as themselves (p.208).

ANS: B


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 161-165.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style In-Text Citations
4. The student is summarizing a section from p. xii in a book.

Lazer, C., & Shasha, D. (2010). Natural computing: DNA, quantum bits, and the future of smart machines. New York, NY: Norton.



a.

Evolution and learning are conceptually similar and have the same effect (Lazer and Shasta, 2010, p. xii).

b.

Evolution and learning are conceptually similar and have the same effect (Lazer & Shasta, 2010, p. xii).

ANS: B


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 161-165.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style In-Text Citations
5. The student is quoting from p. D2 of an article in a newspaper.

Angier, N. (2009, December 22). Sorry, vegans: Brussels sprouts like to live, too. The New York Times, p. D2.



a.

Angier (2009) cited research that some plants "can sense when insect eggs have been deposited on their leaves" (p. D2).

b.

Angier (2009, p. D2) cited research that some plants "can sense when insect eggs have been deposited on their leaves."

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 161-165.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style In-Text Citations
6. The student is summarizing a main point in an article accessed online that includes no date of publication and no page numbers.

Moreno, S. J. (n.d.). A college education for individuals with autism. Retrieved from http://www.aspergersyndrome.org/Articles.aspx



a.

The issue with the resources in many colleges is that they are developed for people with physical disabilities rather than learning disabilities (Moreno).

b.

The issue with the resources in many colleges is that they are developed for people with physical disabilities rather than learning disabilities (Moreno, n.d.).

ANS: B


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 161-165.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style In-Text Citations
7. The student is paraphrasing material from page 2-2 in a report accessed online. There is no author listed for the report. This is the first time this report is being cited in the student’s work.

National Center on Elder Abuse. (1998). National elder abuse incidence study. Retrieved from United States, Centers for Disease Control and Prevention website: http://www.cdc.gov/ViolencePrevention/

eldermaltreatment/datasources.html

a.

According to the National Center on Elder Abuse (1998), several surveys indicate that elder abuse affects about three to four percent of the population (p.2-2).

b.

According to the National Center on Elder Abuse, several surveys indicate that elder abuse affects about three to four percent of the population (Centers for Disease Control [CDC], 1998, p. 2-2).

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 161-165.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style In-Text Citations
8. The student is summarizing information from an online article, "Why Is There Peace?" The list of references also includes another article in the same year by the same author, "My Genome, My Self."

Pinker, S. (2009a, January 7). My genome, my self. New York Times. Retrieved from http://www.nytimes.com/

Pinker, S. (2009b, April 1). Why is there peace? Greater Good. Retrieved from http://greatergood.berkeley.edu/

a.

Looking to explain the steady decline in violence over long stretches of history, Pinker (2009b) described a theory that our culture now places a higher value on human life generally.

b.

Looking to explain the steady decline in violence over long stretches of history, Pinker (2009b) described a theory that our culture now places a higher value on human life generally ("Why Is").

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 161-165.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style In-Text Citations
9. The student is citing material from an online source with no page numbers. The work includes paragraph numbers; the student refers to paragraph 2.

Gruen, L. (2003). The moral status of animals. Stanford encyclopedia of philosophy. Retrieved from http://plato.stanford.edu/archives/spr2010/



a.

Anything that fails to respect an animal’s rights, such as eating, hunting, or experimenting on animals "is wrong, irrespective of human need, context, or culture" (Gruen, 2003, para. 2).

b.

Anything that fails to respect an animal’s rights, such as eating, hunting, or experimenting on animals "is wrong, irrespective of human need, context, or culture" (para. 2).

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, p. 161-165.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style In-Text Citations
10. The student is citing an editorial with no author.

Doctors who aid torture. (2010, June 7). New York Times, p. A26.



a.

The editorial criticizes doctors who violated laws that limit what kinds of research can be performed on human subjects ("Doctors Who Aid," June 2010).

b.

The editorial criticizes doctors who violated laws that limit what kinds of research can be performed on human subjects ("Doctors Who Aid," 2010).

ANS: B


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 161-165.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style In-Text Citations
Select the item that uses APA style for the list of references entry correctly.
11. The student is paraphrasing material from "Revolutionary Rail," an article in Scientific American, by Stuart F. Brown. The publication date is May 2010, the volume is 302 and the issue is 5.

a.

Brown, S. F. (2010, May). Revolutionary rail. Scientific American, 302 (5), 54-59.

b.

Brown, S. F. (May 2010). Revolutionary rail. Scientific American, 302 (5), 54-59.

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 166-184.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style References
12. The student is citing material from a book, The Quest for Immortality: Science at the Frontiers of Aging by Bruce A. Carnes and S. Jay Olshansky. The book was published in 2002 by W. W. Norton in New York.

a.

Carnes, B. A., & S. J. Olshansky. (2002). The Quest for Immortality: Science at the fontiers of aging. New York, NY: Norton.

b.

Carnes, B. A., & Olshansky, S. J. (2002). The Quest for Immortality: Science at the frontiers of aging. New York, NY: Norton.

ANS: B


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 166-184.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style References
13. The student is citing an article, "Estimating the Speed of Vehicles: The Influence of Stereotypes," by Graham M. Davies, published in Psychology, Crime & Law (volume 15, issue 4) and accessed online via a database. The DOI for the article is 10.1080/10683160802203971 and the URL for the journal is http://www.tandf.co.uk/journals/titles/1068316x.html.

a.

Davies, G. M. (2009). Estimating the speed of vehicles: The influence of stereotypes. Psychology, Crime, & Law 15, 293-312. Retrieved from http://www.tandf.co.uk/journals/titles/1068316x.html

b.

Davies, G. M. (2009). Estimating the speed of vehicles: The influence of stereotypes. Psychology, Crime, & Law 15, 293-312. doi:10.1080/10683160802203971

ANS: B


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 166-184.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style References
14. The student is citing material from a book, Snake Oil Science: The Truth about Complementary and Alternative Medicine by R. Barker Bausell. The book was published in New York by Oxford University Press in 2007.

a.

Bausell, R. B. (2007). Snake oil science: The truth about complementary and alternative medicine. New York, NY: Oxford University Press USA.

b.

Bausell, R. B. (2007). Snake Oil Science: The Truth about Complementary and Alternative Medicine. New York: Oxford University Press USA.

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 166-184.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style References
15. The student is citing an article "Motivation and Interpersonal Sensitivity: Does It Matter How Hard You Try?" by Judith Hall, Danielle Blanch, Terrence Horgan, Nora Murphy, Janelle Rosip, and Marianne Schmid Mast. The article was published in Motivation and Emotion, volume 33, in September 2009.

a.

Hall, J., Blanch, D., Horgan, T., Murphy, N. Rosip,, J. & Schmid Mast, M. (2009). Motivation and interpersonal sensitivity: Does it matter how hard you try? Motivation and Emotion, 33, 291-302. doi:10.1007/s11031-009-9128-2

b.

Hall, J., et al. (2009). Motivation and interpersonal sensitivity: Does it matter how hard you try? Motivation and Emotion, 33, 291-302. doi:10.1007/s11031-009-9128-2

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 166-184.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style References
16. The student is citing an article, "The Green/Sustainability Movement, Food Culture, and the Music Scene within Youth Culture in Portland, Oregon" by Bill Flood, published in 2010 in an online journal American Studies Journal at http://asjournal.zusas.uni-halle.de/178.html; the article appeared with no DOI.

a.

Flood, B. (2010). The green/sustainability movement, food culture, and the music scene within youth culture in Portland, Oregon. American Studies Journal, 54. Retrieved from http://asjournal.zusas.uni-halle.de/178.html

b.

Flood, B. (2010). The green/sustainability movement, food culture, and the music scene within youth culture in Portland, Oregon. American Studies Journal, 54. Retrieved from http://asjournal.zusas.uni-halle.de/

ANS: B


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 166-184.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style References
17. The student is quoting from "Tottering Rule in Madagascar Can't Save Falling Rosewoods," an article by Barry Bearak published in the New York Times on May 25, 2010.

a.

Bearak, B. (2010, May 25). Tottering rule in Madagascar can't save falling rosewoods. New York Times, pp. A1, A3.

b.

Bearak, B. (2010, May 25). Tottering rule in Madagascar can't save falling rosewoods. New York Times, pp. A1+

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 166-184.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style References
18. The student is citing an article "Sources of Corruption in Authoritarian Regimes," from the journal Social Science Quarterly accessed via a database, Academic OneFile, though no DOI was given.

a.

Chang, E., & Golden, M. A. Sources of corruption in authoritarian regimes. Social Science Quarterly, 91 (March 2010): 1-20. Retrieved from http://www3.interscience.wiley.com/journal/117976158/home

b.

Chang, E., & Golden, M. A. (2010). Sources of corruption in authoritarian regimes. Social Science Quarterly, 91, 1-20. Retrieved from http://www3.interscience.wiley.com/journal/117976158/home

ANS: B


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 166-184.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style References
19. The student is quoting from Food Rules: An Eater’s Manual, a book by Michael Pollan. It was published in New York in 2009 by Penguin. The student cites another book by Pollan from 2009, The Omnivore’s Dilemma: The Secrets Behind What You Eat, Young Readers Edition.

a.

Pollan, M. (2009a). Food rules: An eater’s manual. New York, NY: Penguin.

b.

Pollan, M. (2009b). Food rules: An eater’s manual. New York, NY: Penguin.

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 166-184.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style References
20. The student is citing a book review for The United States of Arugula: How We Became a Gourmet Nation, by David Kamp. The review, "The Hunger Artists," was written by A. O. Scott and published October 1, 2006 in the New York Times. The student accessed the review online at the New York Times site.

a.

Scott, A. O. (2006, October 1). The hunger artists. The New York Times. Retrieved from http://www.nytimes.com

b.

Scott, A. O. (2006, October 1). The hunger artists. [Review of the book The united states of arugula: How we became a gourmet nation, by D. Kamp]. The New York Times. Retrieved from http://www.nytimes.com

ANS: B


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 166-184.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-apa-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: APA-Style - all exercises | APA-Style References
Select the item that uses Chicago style for notes or bibliography models correctly.
21. For this note, the student is paraphrasing a passage from page 39 of Republican Women: Feminism and Conservatism from Suffrage through the Rise of the New Right, by Catherine E. Rymph. The University of North Carolina Press published the book in 2006. This is the first time the student mentions this source in the essay.

a.

Rymph, Catherine E., Republican Women: Feminism and Conservatism from Suffrage through the Rise of the New Right (Chapel Hill, NC: University of North Carolina Press, 2006), 39.

b.

Catherine E. Rymph, Republican Women: Feminism and Conservatism from Suffrage through the Rise of the New Right (Chapel Hill, NC: University of North Carolina Press, 2006), 39.

ANS: B


FEEDBACK: For the first mention of a source, list the author by first and last name, in normal order. For more information, please see p. 192-226 in The Little Seagull Handbook.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-chicago-style.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: Chicago-Style - all exercises | Chicago-Style Appropriate Notes and Bibliography Style
22. The student is paraphrasing an article, "Sons, Daughters, and Patriarchy: Gender and the 1968 Generation," by Sara M. Evans, published in American Historical Review (volume 114, issue 2) in April 2009. This is the first mention of this source.

a.

Sara M. Evans. "Sons, Daughters, and Patriarchy: Gender and the 1968 Generation." American Historical Review 114, no. 2 (2009): 332.

b.

Sara M. Evans, "Sons, Daughters, and Patriarchy: Gender and the 1968 Generation," American Historical Review 114, no. 2 (2009): 332.

ANS: B


FEEDBACK: When citing the author and title of the article, commas should separate the items, not periods. For more information, please see p. 192-226 in The Little Seagull Handbook.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-chicago-style.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: Chicago-Style - all exercises | Chicago-Style Appropriate Notes and Bibliography Style
23. The student is quoting from page 189 of Republican Women: Feminism and Conservatism from Suffrage through the Rise of the New Right. The book was written by Catherine E. Rymph and published in 2006. For this note, this is the second time the student is citing this source, and it does not immediately follow the first note.

a.

Rymph, Republican Women, 189.

b.

Catherine E. Rymph, Republican Women (Chapel Hill, NC: University of North Carolina Press, 2006), 189.

ANS: A


FEEDBACK: If a source has already been cited, you may give a shorter note that lists just the author’s last name, an abbreviated title, and the page. For more information, please see p. 192-226 in The Little Seagull Handbook.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-chicago-style.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: Chicago-Style - all exercises | Chicago-Style Appropriate Notes and Bibliography Style
24. The student is quoting from page 193 off Last Call: The Rise and Fall of Prohibition, by Daniel Okrent, published by Scribner in 2010. This is the second time the student is citing this book, and it immediately follows the first note.

a.

Okrent, Last Call, 193.

b.

Ibid., 193.

ANS: B


FEEDBACK: If a source has already been cited but the next note immediately follows, in the second note use the abbreviation "Ibid." with the page number. For more information, please see p. 192-226 in The Little Seagull Handbook.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-chicago-style.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: Chicago-Style - all exercises | Chicago-Style Appropriate Notes and Bibliography
25. The student is quoting from "Welcome to Confederate History Month," by Frank Rich. The article was published on April 18, 2010 on page 10, WK section, in the late edition of New York Times.

a.

Frank Rich, "Welcome to Confederate History Month," New York Times, April 18, 2010, late edition, sec. WK.

b.

Frank Rich, "Welcome to Confederate History Month," New York Times, April 18, 2010, late edition, WK10.

ANS: A


FEEDBACK: In a note for a newspaper article, end by citing the section name, not a page number. For more information, please see p. 192-226 in The Little Seagull Handbook.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-chicago-style.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: Chicago-Style - all exercises | Chicago-Style Appropriate Notes and Bibliography Style
26. For a bibliography entry, the student is citing an article, "Not Ready for Mt. Rushmore," by Matthew Dallek accessed in an online journal, American Scholar. It was published in the summer of 2009, volume 78, issue 3.

a.

Dallek, Matthew. "Not Ready for Mt. Rushmore: Reconciling the Myth of Ronald Reagan with the Reality." American Scholar. http://www.theamericanscholar.org/not-ready-for-mt-rushmore.

b.

Dallek, Matthew. "Not Ready for Mt. Rushmore: Reconciling the Myth of Ronald Reagan with the Reality." American Scholar 78, no. 3 (2009): 13-23. http://www.theamericanscholar.org/not-ready-for-mt-rushmore.

ANS: B


FEEDBACK: You must include publication information about the journal including the volume, issue, and page information (if available), before giving the URL. For more information, please see p. 192-226 in The Little Seagull Handbook.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-chicago-style.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: Chicago-Style - all exercises | Chicago-Style Appropriate Notes and Bibliography Style
27. The student is citing and article, "Ashes to Ashes: The Latter-day Ruin of Pompeii" from Prospect magazine, written by Peter Popham. The article appeared in the May 2010 issue (issue 170), on pages 57-61.

a.

Popham, Peter. "Ashes to Ashes: The Latter-day Ruin of Pompeii." Prospect, May 2010, pp. 57-61.

b.

Popham, Peter. "Ashes to Ashes: The Latter-day Ruin of Pompeii." Prospect, May 2010, (no. 170), pp. 57-61.

ANS: A


FEEDBACK: For a magazine, cite only the month and year, not the issue number. Conclude with the pages without the abbreviation pp. For more information, please see p. 192-226 in The Little Seagull Handbook.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-chicago-style.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: Chicago-Style - all exercises | Chicago-Style Appropriate Notes and Bibliography Style
28. The student is quoting from an essay "Why Design Now? National Design Triennial" on the Cooper-Hewitt National Design Museum Web site, written by Ellen Lupton, Cara McCarty, Matilda McQuaid, Cynthia Smith, and Andrea Lipps. The work was downloaded on May 28, 2010 from the site sponsored by the Smithsonian Institution.

a.

Lupton, Ellen, Cara McCarty, Matilda McQuaid, Cynthia Smith, and Andrea Lipps. "Why Design Now? National Design Triennial." Cooper-Hewitt National Design Museum. http://exhibitions.cooperhewitt.org/Why-Design-Now (accessed May 28, 2010).

b.

Lupton, Ellen, Cara McCarty, Matilda McQuaid, Cynthia Smith, and Andrea Lipps. "Why Design Now? National Design Triennial." Cooper-Hewitt National Design Museum. Smithsonian Institution. http://exhibitions.cooperhewitt.org/Why-Design-Now (accessed May 28, 2010).

ANS: B


FEEDBACK: To cite a work published on a Web site, you must include the publisher or sponsor of the site, following the name of the document (in quotation marks) and the title of the site (in italics). For more information, please see p. 192-226 in The Little Seagull Handbook.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-chicago-style.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: Chicago-Style - all exercies | Chicago-Style Appropriate Notes and Bibliography Style
29. The student is citing an article "How Reform Has Powered Brazil’s Rise," by Riordan Roett. The article was published in Current History (volume 109, issue 724) in February 2010.

a.

Roett, Riordan. "How Reform Has Powered Brazil’s Rise." Current History 109, no. 724 (2010): 47-52.

b.

Roett, Riordan. "How Reform Has Powered Brazil’s Rise." Current History 109, no. 724: 47-52.

ANS: A


FEEDBACK: For a journal article, include the title, volume and issue number, followed by the year of publication in parentheses. For more information, please see p. 192-226 in The Little Seagull Handbook.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-chicago-style.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: Chicago-Style - all exercises | Chicago-Style Appropriate Notes and Bibliography Style
30. The student is citing Half the Sky: Turning Oppression into Opportunity for Women Worldwide by Nicholas D. Kristof and Sheryl WuDunn. The book was published in 2009 by Vintage.

a.

Kristof, Nicholas D. and Sheryl WuDunn. Half the Sky: Turning Oppression into Opportunity for Women Worldwide. New York, NY: Vintage, 2009.

b.

Nicholas D. Kristof and others. Half the Sky: Turning Oppression into Opportunity for Women Worldwide. New York, NY: Vintage, 2009.

ANS: A


FEEDBACK: Each name must be listed in the bibliography entry for books with more than one author; "and others" is used in notes, and only for books with more than three authors. For more information, please see p. 192-226 in The Little Seagull Handbook.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-chicago-style.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: Chicago-Style - all exercises | Chicago-Style Appropriate Notes and Bibliography Style
Select the sentence that uses MLA style for the in-text citation correctly.
31. The student is citing material from an online source that includes no page numbers.

Walker, Rob. "Stuck on You." New York Times Magazine. New York Times, 31 May 2010. Web. 9 June 2010.



a.

According to a 2008 study, drivers with bumper stickers on their cars are much more likely to display road rage (Walker).

b.

According to a 2008 study, drivers with bumper stickers on their cars are much more likely to display road rage ("Stuck on You").

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 112-118.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style In-Text Documentation
32. The student is citing material in an essay in an anthology on page 167.

Franzen, Jonathan. "David Foster Wallace." Best American Nonrequired Reading 2009. Ed. Dave Eggers. Boston: Mariner, 2009. 167-71. Print.



a.

Franzen explains that details for David Foster Wallace were "a way of connecting, on relatively safe middle ground, with another human being" (Eggers, 167).

b.

Franzen explains that details for David Foster Wallace were "a way of connecting, on relatively safe middle ground, with another human being" (167).

ANS: B


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 112-118.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style In-Text Documentation
33. The student is quoting from page 27 of an article.

Robin, Corey. "Garbage and Gravitas." The Nation 7 June 2010: 21-27. Print.



a.

Trying to explain Ayn Rand’s influence on American politics, Robin wonders how could such "a second-rater exert such a continuing influence on the culture at large?" (27).

b.

Trying to explain Ayn Rand’s influence on American politics, Robin wonders how could such "a second-rater exert such a continuing influence on the culture at large" (27)?

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 112-118.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style In-Text Documentation
34. The student is quoting the words of Thierry Gardere as quoted on page 20 of the source.

Korten, Tristram. "Rum and Hope." The Atlantic May 2010: 19-20. Print.



a.

For recovery to be a success, Thierry Gardere believes "what we have to do in Haiti to survive is to be completely self-sufficient" (Korten 20).

b.

For recovery to be a success, Thierry Gardere believes "what we have to do in Haiti to survive is to be completely self-sufficient" (qtd. in Korten 20).

ANS: B


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 112-118.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style In-Text Documentation
35. The student is quoting page 194. The student’s project includes two works by the same author in the list of works cited.

Tannen, Deborah. You’re Wearing That?: Understanding Mothers and Daughters in Conversation. New York: Ballantine, 2006.



a.

Tannen claims that in some cases a new medium such as email "just substitutes a new form for an old function" (You’re Wearing 194).

b.

Tannen claims that in some cases a new medium such as email "just substitutes a new form for an old function" (194).

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 112-118.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style In-Text Documentation
36. The student is quoting from page 258 of the article with the following Works Cited.

Reichert, Julie, Brian Solan, Craig Timm, and Summers Kalishman. "Narrative Medicine and Emerging Clinical Practice." Literature and Medicine 27.2 (2008): 248-71. Print.



a.

Many medical students participating in the study "commented on the ways that writing helped them become more observant and thoughtful" (Reichert et al. 258).

b.

Many medical students participating in the study "commented on the ways that writing helped them become more observant and thoughtful" (Reichert, Solan, Timm, and Kalishman 258).

ANS: B


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 112-118.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style In-Text Documentation
37. The student is summarizing a point from page 139 in an article.

Ruzich, Constance M., and A. J. Grant. "Predatory Lending and the Devouring of the American Dream." Journal of American Culture 32:2 (2009): 137-45. Print.



a.

Ruzich and Grant claim the term predatory lending suggests a metaphor that sheds light on current American attitudes toward credit and the relationships between lending institutions and borrowers (139).

b.

Ruzich et al. claim the term predatory lending suggests a metaphor that sheds light on current American attitudes toward credit and the relationships between lending institutions and borrowers (139).

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, p. 112-118.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style In-Text Documentation
38. The student is quoting from page 210 of an essay in a book.

George, Diana. "Changing the Face of Poverty: Nonprofits and the Problem of Representation." Popular Literacy: Studies in Cultural Practices and Poetics. Ed. John Trimbur. Pittsburgh: U of Pittsburgh P, 209-28. Print.



a.

George examines videos for Habitat for Humanity and explores whether "reliance on stereotypes of poverty can, in fact, work against the aims of the organization producing them" (210).

b.

George examines videos for Habitat for Humanity and explores whether "reliance on stereotypes of poverty can, in fact, work against the aims of the organization producing them." (210)

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 112-118.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style In-Text Documentation
39. The student is citing an online work where the author is unknown.

"114,000 iPads Hacked." CNN.com. Cable News Network, 10 June 2010. Web. 11 June 2010.



a.

As many as 114,000 new iPad owners were left vulnerable after hackers took advantage of security lapses and gathered private user information ("114,000 iPads Hacked").

b.

As many as 114,000 new iPad owners were left vulnerable after hackers took advantage of security lapses and gathered private user information.

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 112-118.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style In-Text Documentation
40. The student is quoting one of two works by the same author that appear in the list of works cited.

Fallows, James. "Cyber Warriors." Atlantic Monthly Mar. 2010: 58-63. Print.



a.

Some worry about a cyber threat to American security, "that organizations or individuals may be spying on, tampering with, or preparing to inflict damage on America’s electronic networks" (Fallows, "Cyber" 60).

b.

Some worry about a cyber threat to American security, "that organizations or individuals may be spying on, tampering with, or preparing to inflict damage on America’s electronic networks" ("Cyber" 60).

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 112-118.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-a.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style In-Text Documentation
Select the item that uses MLA style for the Works Cited entry (or entries) correctly.
41. The student is quoting from "Surveillance: Taking It Downtown" by Brennan David published on March 28, 2010 in the Columbia Daily Tribune. The student accessed the article on the Web on June 9, 2010.

a.

David, Brennan. "Surveillance: Taking It Downtown." Columbia Daily Tribune. Columbia Daily Tribune, 28 Mar. 2010. Web. 9 June 2010.

b.

David, Brennan. "Surveillance: Taking It Downtown." Columbia Daily Tribune. 28 Mar. 2010. 9 June 2010.

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 119-146.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style Works Cited
42. The student is paraphrasing page 265 of Pictures at a Revolution: Five Movies and the Birth of the New Hollywood, by Mark Harris. The book was published in New York by Penguin Press, in 2008.

a.

Harris, Mark. Pictures at a Revolution: Five Movies and the Birth of the New Hollywood. New York: Penguin, 2008. Print.

b.

Harris, Mark. Pictures at a Revolution. Penguin: New York, 2008. Print.

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 119-146.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style Works Cited
43. The student is citing a book, Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things, by William McDonough and Michael Brungart. It was published in New York by North Point Press, an imprint of Farrar, Straus, and Giroux in 2002.

a.

McDonough, William and Brungart, Michael. Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things. New York: North Point-Farrar, 2002. Print.

b.

McDonough, William, and Michael Brungart. Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things. New York: North Point-Farrar, 2002. Print.

ANS: B


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 119-146.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style Works Cited
44. The student is paraphrasing a book, Queen Bees and Wannabes: Helping Your Daughter Survive Cliques, Gossip, Boyfriends, and the New Realities of Girl World, by Rosalind Wiseman.

a.

Wiseman, Rosalind. Queen Bees and Wannabes: Helping Your Daughter Survive Cliques, Gossip, Boyfriends, and the New Realities of Girl World. New York: Crown, 2009. Print.

b.

Wiseman, Rosalind. Queen Bees and Wannabes: Helping Your Daughter Survive Cliques, Gossip, Boyfriends, and the New Realities of Girl World. 2nd ed. New York: Crown, 2009. Print.

ANS: B


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 119-146.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style Works Cited
45. The student is citing "The Enhancement of the Senses," a review of a book, The Age of Wonder: How the Romantic Generation Discovered the Beauty and Terror of Science that appeared in the magazine The Nation.

a.

Findlen, Paula. "The Enhancement of the Senses." Rev. of The Age of Wonder: How the Romantic Generation Discovered the Beauty and Terror of Science, by Richard Holmes. Nation 31 May 2010: 33-36. Print.

b.

Findlen, Paula. "The Enhancement of the Senses." Nation 31 May 2010: 33-36. Print.

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 119-146.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style Works Cited
46. For an essay about women in 1960s American film, the student is citing the performances of George Peppard and Audrey Hepburn and the work of the director Blake Edwards in Breakfast at Tiffany’s. The film was released in 1961 and distributed on DVD in the Paramount Centennial Collection in 2009.

a.

Breakfast at Tiffany’s. Dir. Blake Edwards. Perf. Audrey Hepburn, George Peppard. Paramount, 1961. Film.

b.

Breakfast at Tiffany’s. Dir. Blake Edwards. Perf. Audrey Hepburn, George Peppard. 1961. Paramount, 2009. DVD.

ANS: B


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 119-146.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style Works Cited
47. The student is quoting from an unsigned editorial, "Asserting Silence" published in the St. Louis Post-Dispatch on June 4, 2010.

a.

Anonymous. "Asserting Silence." Editorial. St. Louis Post-Dispatch 4 June 2010: A16. Print.

b.

"Asserting Silence." Editorial. St. Louis Post-Dispatch 4 June 2010: A16. Print.

ANS: B


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 119-146.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style Works Cited
48. The student is summarizing an article, "What Does the Millennial Generation Want from a Mobile Phone?" by Stephanie Camp that appeared online in The Huffington Post on June 9, 2010. The student accessed the article on June 17, 2010.

a.

Camp, Stephanie. "What Does the Millennial Generation Want from a Mobile Phone?" HuffingtonPost.com. HuffingtonPost.com, 9 June 2010. Web. 17 June 2010.

b.

Camp, Stephanie. "What Does the Millennial Generation Want from a Mobile Phone?" Huffington Post. HuffingtonPost.com, 9 June 2010. Web.

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 119-146.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style Works Cited
49. The student is citing two books by Lawrence Lessig. One is Remix: Making Art and Commerce Thrive in the Hybrid Economy, published in New York by Penguin Press in 2008. The other is Free Culture: The Nature and Future of Creativity, also published in New York by Penguin, in 2004.

a.

Lessig, Lawrence. Free Culture: The Nature and Future of Creativity. New York: Penguin, 2004. Print.

Lessig, Lawrence. Remix: Making Art and Commerce Thrive in the Hybrid Economy. New York: Penguin, 2008. Print.



b.

Lessig, Lawrence. Free Culture: The Nature and Future of Creativity. New York: Penguin, 2004. Print.

---. Remix: Making Art and Commerce Thrive in the Hybrid Economy. New York: Penguin, 2008. Print.


ANS: B


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 119-146.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation

KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style Work Cited
50. The student is quoting from a film review of The Secret in Their Eyes, published April 16, 2010, accessed online on May 3, 2010 from the Los Angeles Times.

a.

Sharkey, Betsy. "Untangling the Past." Rev. of The Secret in Their Eyes, dir. Juan Jose Campanella. Los Angeles Times. Los Angeles Times 16 Apr. 2010. Web. 3 May 2010.

b.

Sharkey, Betsy. "Untangling the Past." Los Angeles Times 16 Apr. 2010. Web.

ANS: A


FEEDBACK: In The Little Seagull Handbook, see p. 119-146.

http://wwnorton.com/college/english/write/LSH2e/full/r-mla-c.html

PTS: 1 TOP: Documentation



KEY: MLA-Style - all exercises | MLA-Style Work Cited


Download 342.31 Kb.

Share with your friends:
  1   2




The database is protected by copyright ©sckool.org 2020
send message

    Main page