Adp placement Papers Whole Test Paper Latest On Dec10 (2012-2013)



Download 164.32 Kb.
Page1/2
Date07.01.2017
Size164.32 Kb.
#7026
  1   2
ADP Placement Papers Whole Test Paper Latest On Dec10 (2012-2013)




ADP latest selection procedure -2012-2013


  • ADP written test questions and answers,

  • ADP 2 technical interviews procedures,

  • ADP previously asked solved question papers,

  • ADP Technical and hr interview questions,

  • ADP essaay writing topics,

  • ADP verbal ability reasoning,computerknowedge questions and answers,

  • ADP tips trick to crack recruitment for freshers



ADPsolved sample palcement papers with explantions

ADP selection procedure
a)Aptitude-15 Questions 15 Markss
b)Reasoning-15 Questions 15Marks
c)Computer Knowledge-10 Questions 10 Marks
d)Verbal ability-5 Questions 5 Marks
e)Essay Writing

a) Aptitude-15 Questions 15 Marks

1. One year ago, the ratio of Vinay’s and Sinoy’s age was 6: 7 respectively. Four years hence, this ratio would become 7: 8. How old is Sinoy ?

2. How much water must be added to 60 litres of milk at 1 ½  litres  for Rs. 2 So as to have a mixture worth Rs.10 2/3  a litre ?
Ans-15 litres

3. The volume of a wall, 5 times as high as it is broad and 8 times as long as it is high, is 12.8 cu. metres. Find the breadth of the wall.


Ans-40cm

4. Water flows into a tank 200 m x 160 m through a rectangular pipe of 1.5m x 1.25 m @ 20 kmph . In what time (in minutes) will the water rise by 2 metres?


Ans-96 min

5. Find the cost of carpeting a room 13 m long and 9 m broad with a carpet 75 cm wide at the rate of Rs. 12.40 per square metre


Ans- Rs. 1934.40.

6. The length of a rectangle is twice its breadth. If its length is decreased by 5 cm and breadth is increased by 5 cm, the area of the rectangle is increased by 75 sq. cm. Find the length of the rectangle


Ans-20 cm.

7. What value will replace the question mark in each of the following equations?


(i) ? - 1936248 = 1635773            (ii) 8597 - ? = 7429 – 4358

8. Evaluate : (i) 986 x 237 + 986 x 863    (ii) 983 x 207 - 983 x 107


Ans-    (i)-98300. 
            (ii)-986000.

9. Which of the following are prime numbers?


(i) 241           (ii) 337         (iii) 391           (iv) 571
Ans-i,ii,iv

10. An unbiased die is tossed .find the probability of getting a multiple of 3


ANS-1/3

11. Two dice are thrown together .What is the probability that the sum of the number on the two faces is divided by 4 or 6


Ans-7/18

11. Two cards are drawn at random from a pack of 52 cards.what is the probability that either both  are black or both are queen?

12. A dog takes 4 leaps for every 5 leaps of a hare but 3 leaps of a dog are equal to 4 leaps of the hare. Compare their speeds.

13. While covering a distance of 24 km, a man noticed that after walking for 1 hour and 40 minutes, the distance covered by him was 5 of the remaining distance. What was his speed in metres per second?


Ans-1 2/3

14. A and B can do a piece of work in 18 days; Band C can do it in 24 days A and C can do it in 36 days. In how many days will A, Band C finish it together and separately?

15. 45 men can complete a work in 16 days. Six days after they started working, 30 more men joined them. How many days will they now take to complete the remaining work?

Reasoning-15 Questions 15Marks

1. If KEDGY is coded as EKDYG then how will LIGHT be coded ?


(A) ILHTG
(B) ILGHT
(C) ILGTH
(D) THGIL
(E) None of these
Ans : (C)

2. If Rajdoot is coded as Car, Car as Aeroplane, Aeroplane as Train, Train as Bus, then by which vehicle can you reach your destination in least time? .


(A) Aeroplane
(B) Train
(C) Car
(D) Bus
(E) None of these
Ans : (B)

3. If '245' means—'Art and Talent' in a certain code language, '316' means— 'Callous to Generous', '147' means— 'Callous and Polite' then what is the code used for 'to' ?


(A) Only 3
(B) Only 1
(C) 3 or 6
(D) Only 6
(E) None of these
Ans : (C)

4. In a certain code language '579' means—'Kanchan is soft-spoken', '694' means—‘Soft-spoken beautiful pure', '473' means—‘Ganga is pure', then what is the code used for 'Kanchan' ?


(A) 7
(B) 5
(C) 9
(D) Can’t be determined
(E) None of these
Ans : (B)

5. In a certain code language '765' means—'Man Illness Hard-working', '478' means—'Illness Hard Blood-Pressure', '826' means—'Blood-pressure Lazy Hard-working', then


(I) For which word code '8' has been used?
(A) Illness
(B) Man
(C) Hard
(D) Blood-Pressure
(E) None of these
Ans : (D)

6. Which code has been used for ‘Hardworking’?


(A) 7
(B) 6
(C) 5
(D) 6 or 5
(E) 7 or 5
Ans : (B)

7. If 'KRN' means—'Callous collission life', 'RTP' means—'Life very sad', 'NPD' means—'Collission sad future' then what is the code used for 'Callous' ?


(A) R
(B) N
(C) K
(D) Cannot be determined
(E) None of these
Ans : (C)

8. If UDOMETER is coded as DUMOTERE then how will SUBLEASE be coded?


(A) USLBESAE
(B) USLBAEES
(C) USBAELES
(D) USLBEAES
(E) None of these
Ans : (B)

9. If Sand is coded as Brick, Brick as House, House as Temple, Temple as Palace then where do you worship?


(A) Palace
(B) Temple
(C) Brick
(D) House
(E) None of these
Ans : (A)

10. In a certain code language '123' means—‘Mahendra is Able', '345' means—'Sunita is unlucky', '526' means—'Mahendra was unlucky', then what is the code used for unlucky?


(A) 2
(B) 3
(C) 1
(D) Can not be determined
(E) None of these
Ans : (E)

11.




Ans-19

12.




Download 164.32 Kb.

Share with your friends:
  1   2




The database is protected by copyright ©sckool.org 2022
send message

    Main page