Technical Questions in the second round



Download 466,44 Kb.
Page6/6
Date conversion09.08.2018
Size466,44 Kb.
1   2   3   4   5   6

1.what is the angle between teo hands of a clock when time is 8-30

ans:75(appro

2.a student is ranked 13th from right and 8th from left.how many are

there(similer)

3.a,b,c,d,e,f are arranged in a circle b is to right of c and so on(rs

aggrewal)

4.chain rule(work&time)

5.puzzle test.some data is given and he asked three qustions below.based on

data

we have to answer.



6.six questions on venn diagrams.

7.5 years ago sum of ages of father and son ans:40,10

8.assertion and reasoning 1.clouds 2.capital city of dweloped corentira ans

for


both is :a

9.man walks east & from turns to right & from to left &then 45degrees to

right.in which direction he went ans:north west

10.aa-b-bb-aaa-

11.96,85,....(a series with diff 11),3,15,45,....,total 3 questions are

given on


series

12.a student got 70% in one subject,80% in other.to get overall 75% how much

he

should get in third subject.



12.a news pwper must have a.news b.advertizements 3.editor 4.date 5.paper

13.if clouds are air, air are water and so on where birds fly?

14.press,cinema,tv ans:mass media

15.3 qustions on rs aggrewal relations i.e first few chapters of

aggrewal(english)

16.a man showed to a woman sitting in a pack & told to his friend.she is

the

daughter of my grand mother only son ans:daughter



group disscussion topic

1.if you become muncipal corporater what steps you take to develop your

area.

2.if you become administrative officer of this university what steps you



take to

improve standards.

3.tell what are the seven problems in calcutta and solutions to problems?

4.abortion is legal or illegal

the following two topics are omportant they asked the same topics to many

students by changing the numbers

5.in 2050 a nuclear disaster has ocurred and 50 persons are saved.which are

of

age above 15.of them 20 know 6 subjects and you have to choose only 3 of



six

subjects so that resticted resorces can used for future

subjects are 1.enggineering 2.medical 3.law 4.social sciences 5.life

sciences


6.----

6.in space ship 5men are going1.docter,drug asdditive 2.lady lawer has done

crime 3.teacher emotinally imbalanced

4.18.18 year old aeruonautical engineer 5. noble lauraut .suddenly some

thing

happend


and oxygen is avaliable to only three people to use which of three you

choose


interview

here they asked only personal.relating to what you have written in

sychometric

test


and some puzzles

one puzzle is 10 machines are there only one is defective iteams are coming

out

how tdo you find out which is defective



second: *

* * how do you reverse this in two transitions

* * *

* * * *----------------------------------- two transistors are connected Vbe is 0.7volts .this is simple ckt.one



transistor is diode equivalent. & asked the o/p across the 2 nd transistor.

2.simple k map ans is Bbar.

3.
Emitter

---R-------transistorbase| --

| ---

collector



in above capacitor is connected parallel with resistance r.capacitor

is not shown

in fig.capacitor is used for in this ckt:

ans:a.speedupb.active bypass c.decoupling

4.
-----R------I----------o/p

|___R____ |

in above r is resistence.I is cmos inverter.

then ckt is used for:

a.schmitt trigger b.latch c.inverter d.amplifier

5.simple amplifier ckt openloop gain of amplifier is 4.V in =1v.asked for

V x?

amplifdier + is connected to base. - is connected to i/p in between 5k is



connected.

from o/p feedback connected to - of amplifier with 15k.this is ckt.

6.resistence inductot cap are serially connected to ac voltage 5

volts.voltage across

inductor is given.R I C values are given & asked for

voltages across resistence & capacitor.

7.

___ R_____



| |

---R------OPAMP ----------

|---

R1 R1 is for wjhat i mean what is the purpose of R1.



|
ground

8.asked for Vo at the o/p.it is like simple cmos realization that is n block

is above

& p block is below.Vdd is 3 volts at supply.V threshold 5 volts.

9.2 d ffs are connected in asyncro manner .clock 10 MEGAHZ.gate delay is 1

nanosec.


A B are the two given D FFs.asked for AB output is:

a.updown


b.up c. updown glitching like that (take care abt glitching word)
10.

----------------| subtractor|---------o/p

|___HPF____|
the ckt is LPF ,HPF or APF ?
11.in a queue at the no of elements removed is proportional to no of elements

in

the queue.then no of elements in the queue:



a.increases decreases exp or linearly(so these are the 4 options given choose

1 option)

12.with 2 i/p AND gates u have to form a 8 i/p AND gate.which is the fastest

in the


following implementations.

ans we think ((AB)(CD))((EF)(GH))

13.with howmany 2:1 MUX u can for 8:1 MUX.answer is 7.

14. there are n states then ffs used are log n.

15.cube each side has r units resistance then the resistance across diagonal

of cube.


16.op amp connections asked for o/p

the answer is (1+1/n)(v2-v1).check it out.practise this type of model.

17.

_____________ supply



---|__ ___|

Ii >________ |___ Tranistot

> _______Vo

|

|



R |

| | Io


ground.

asked for Io/Ii=? transistor gain is beta.

a.(1+beta)square b.1+beta c. beta

18.y=kxsquare. this is transfer function of a block with i/p x & o/p y.if i/p

is

sum of a & b then o/p is :--


a. AM b.FM c. PM

19.


------MULTIPLIER--- |

| |


_____R__|__OPAMP______________________Vo

---


|

ground.


v in = -Ez then o/p Vo =?

answer is squareroot of -Ez.multiplier i/ps are a & b then its

o/p

is a.b;



--------------------------------------------------------------------------------

1.1 True


1.2 False

1.3 True
************************************************************************************************

Lucent Sample Test Paper

Aptitude


Q1 .6*12*15 is the volume of some material. How many cubes of edge 3 can be inserted into it ?
Ans.40

Q2. Two pipes can fill a tank in 10 and 12 hours respectively while third pipe will make the tank empty in 20 hours. If all three pipes operate simultaneously, in how many hours the tank will be filled ?


Ans.7hours 30 minutes.

Q3. Cost of an item is x. It's value increases by p% and decreases by p% Now the new value is 1 rupee, what is the actual value ?


Ans.(1000)/(1000-p*p).

Q4. A right circular cylinder and a cone are there. Base radius of cone is equal to radius of cylinder. What is the ratio of height to slant side if their volume are the same?

Q5. Distance between two poles is 50 meters. A train goes by 48 at a speed of kmph. In one minute how many poles will be crossed by the train ?

Q6. A pole seen from a certain distance at an angle of 15 degrees and 100 meters ahead by 30 degrees. What is the height of pole ?

Q7. For 15 people--each has to pay Rs.20.For 20 people--each has to pay Rs.18. For 40 people--how much has each to pay ?

Q8. If p=2q then q=r*r , if p-odd then q is even, whether r is even or odd ?

a) first condition is sufficient

b) second condition is sufficient

c) both are sufficient

d) both are not sufficient

Q9. If he sells 40 mangoes, he will get the selling price of 4 mangoes extra, What is his percentage increase in profit ?
Ans. 25%

Q10. 100 glasses are there. A servant has to supply glasses to a person If he supplies the glasses without any damage he will get 3 paise otherwise he will loose 3 paise. At the end of supplying 100 glasses if he gets 270 paise, how many glasses were supplied safely.


Ans. 95

Q11. Q is not equal to zero and k = (Q x n - s)/2 find n?

(a) (2 x k + s)/Q

(b) (2 x s x k)/Q

(c) (2 x k - s)/Q

(d) (2 x k + s x Q)/Q (e) (k + s)/Q

Q12 - Q16
A causes B or C, but not both

F occurs only if B occurs

D occurs if B or C occurs

E occurs only if C occurs

J occurs only if E or F occurs

D causes G, H or both

H occurs if E occurs

G occurs if F occurs

Q12. If A occurs which of the following must occurs

I. F & G

II. E and H

III. D
(a) I only

(b) II only

(c) III only

(d) I, II, III

(e) I, II (or) II, III but not both


Ans. (e)

Q13. If B occurs which must occur


(a) D

(b) D and G

(c) G and H

(d) F and G

(e) J
Ans. (a)

Q14. If J occurs which must have occurred


(a) E

(b) either B or C

(c) both E F

(d) B


(e) both B and C
Ans. (b)

Q15.Which may occurs as a result of cause not mentioned


(1) D

(2) A


(3) F
(a) 1 only

(b) 2 only

(c) 1 and 2

(d) 2 and 3

(e) 1,2,3
Ans. (c)

Q16. E occurs which one cannot occurs


(a) A

(b) F


(c) D

(d) C


(e) J
Ans. (b)

--------------------------------------------------------------------------------


Technical
Q1.Which is the fastest logic ?
Ans. ECL

Q2. 202.141.65.62 type of IP address belong to which class ?


Ans. class B

Q3. Mod K ring counter requires how many number of flip flops ?


Ans. K

Q4. What is the ideal op-amp CMRR ?


Ans. infinity.

Q5.For a 13-bit DAC the MSB resistance is 2kohms. What is the LSB resistance ?


Ans. 2kohms * 2 12

Q6. How many mod 3 counters are required to construct mod 9 counter.


Ans.2

Q7. Piggy backing is a technique for

a) Flow control

b) Sequence

c) Acknowledgement

d) Retransmission


Ans. (c)

Q8. The layer in the OST model handles terminal emulation

a) session

b) application

c) presentation

d) transport


Ans. (b)

Q9. Long int size is

a) 4 bytes

b) 2 bytes

c) compiler dependent

d) 8 bytes


Ans. (c)

Q10. Find the output of

x=2,y=6,z=6

x=y=z;


printf("%d",x);

Q11. FTP is carried out in ___________ layer ?


Other questions : Problem related to pointers.Refer Page.123 of C Programming, by Kernighan and Ritchie.

Few question related to C++
************************************************************************************************

HUGHES
There were two papers one was aptitude ( 36 questions) and other was

technical(20 questions)

1: given an expression tree and asked us to write the in fix of that expression

four choices2:

global variables in different files are

a:at compiletime

b) loading time

c) linking time

d)execution time

3)size of(int)

a) always 2 bytes

b) depends on compiler that is being used

c) always 32 bits

d) can't tell

4)which one will over flow given two programs

2

prog 1: prog2:



main() main()

{ {


int fact; int fact=0

long int x; for(i=1;i<=n;i++)

fact=factoral(x); fact=fact*i;

} }int factorial(long int x)

{

if(x>1) return(x*factorial(x-1);



}

a) program 1;

b) program 2;

c) both 1 &2

d) none

}

5) variables of fuction call are allocated in



a) registers and stack

b) registers and heap

c) stack and heap

d)

6)



avg and worst case time of sorted binary tree7) data structure used for proority queue

a) linked list b) double linkedd list c)array d) tree

8)

main(){


char str[5]="hello";

if(str==NULL) printf("string null");

else printf("string not null");

}

what is out put of the program?



a) string is null b) string is not null c) error in program d) it executes but p

rint nothing


9)there are 0ne 5 pipe line and another 12 pipe line sates are there and flushed

time taken to execute five instructions

a) 10,17

b) 9,16


c)25,144

d)10)


for hashing which is best on terms of buckets

a)100 b)50 c)21 d)32 ans 32

11)void f(int value){

for (i=0;i<16;i++){

if(value &0x8000>>1) printf("1")

else printf("0");

}

}

what is printed?



a) bineray value of argument b)bcd value c) hex value d) octal value

12)void f(int *p){

static val=100;

val=&p;


}

main(){


int a=10;

printf("%d ",a);

f(&a);

printf("%d ",a);



}

what will be out put?

a)10,10

13)


struck a{

int x;


float y;

char c[10];

}

union b{


int x;

float y;


char c[10];

}

which is true?



a) size of(a)!=sizeof(b);

b)

c)



d)

14)# define f(a,b) a+b

#defiune g(c,d) c*d

find valueof f(4,g(5,6))

a)26 b)51 c) d)

15)


find avg access time of cache

a)tc*h+(1-h)*tm b)tcH+tmH

c) d) tc is time to access cache tm is time to access when miss occure

16)


main()

{

char a[10]="hello";



strcpy(a,'\0');

printf("%s",a);

}

out put of the program?



a) string is null b) string is not null c) program error d)

17)


simplyfy k map

1 x x 0


1 x 0 1

18)


int f(int a)

{

a=+b;



//some stuff}

main()


{

x=fn(a);


y=&fn;

what are x & y types

a) x is int y is pointer to afunction which takes integer value
19) char a[5][15];

int b[5][15];

address of a 0x1000 and b is 0x2000 find address of a[3][4] and b[3][4]

assume char is 8 bits and int is 32 bits

a) b) c) d)

there are 20 questions all in techinical paper and 36 questions in appititude te

st

in appititude thay have given all diagrams and asked to find what comes next



thay are quite easy and i hope if u practice r.s aggraval u can do it easily

for tecnical thay have given 1 hr for 20 questions and for not technical thay ha

ve given only 40 min

and 36 questions

this is the paper i have right now

1. main()

{

fork();


fork();

fork();


printf("\n hello");

}

How many times print command is executed?



2.main()

{

int i,*j;



i=5;

j=&i;


printf("\ni= %d",i);

f(j);


printf("\n i= %d",i);

}

void f(int*j)



{

int k=10;

j= &k;

}

output is



a 5 10

b 10 5


c 5 5

d none


3.

some question on pipeline like you have to findout the total time

by which execution is completed for a pipeline of 5 stages.

4.

main()



{

int *s = "\0";

if(strcmp(s,NULL)== 0)

printf("\n s is null")p

else

printf("\n s is not null");



}

5.


some syntax which returns a pointer to function

6. size of integer is

a. 2 bytes

b 4 bytes

c. machine dependant

d compiler dependent.

7.max and avg. height of sorted binary tree

a. logn n

b n logn

8.

some question. like the number was shifted everytime by one and bitwise and with 10000000.



one was supposed to find what the code was doing.

I feel the answer was most probably finding decimal value.

9. int a[5][4]

int is 2 bytes base address for array is 4000(Hexa)

what will be addr for a[3][4]?

int is 4 bytes same question.

10.

implementation of priority queue



a. tree

b linked list

c doubly linked list.

************************************************************************************************


CTS 98
IIT MADRAS

analogies

---------

1. slur : speech

ans: smulge : writing (choice is B)
7. cpahlet : shoulder

ans: ring : finger (choice is C)


8. vernanlar : place

ans: finger print : identical (choice is B)


opposite

--------


9.corphlent

ans: emaciated (choice is D)


10. officious

ans: pragmate (choice is D)


11. dextrous

ans: clumsy (choice is B)


12 -14: each sentense is broke to four sections a,b,c,d.choose which has mistake mark (e) if you find no mistake.

12:a)phylchologists pointout that

b)there are human processes

c)which does not involve d) the use of words(choice is A)


13:a)jack ordered for

b)two plates of chicken

c)and a glass d)of water (choice is A)
14:a) politics is

b) (choice is

A)(are)
16 - 20: each question of group of questions is based on a passage or a setof conditions for each question,select the best answer choice given.

(i).if it is fobidden by law if the object of agreement is the doing of an act,that is forbidden by law the agreement is void.

(ii). if it is of the nature that,it would defeat the provision of any law is the agreement is void.if the object of agreement is such that thing got directly forbidden by law it would defeat the provision of statuary law.

(iii). if the object of agreement is fraddulent it is void.

(iv). an object of agreement is void if it involves or implies to the personnal property of another.

(v). an object of agreement is void where the constant regards as ignored.

(vi). an object of agreement is void where the constant regards is as opposed to public policy.
17. A,B,C enter an agreement for the division a many them of gains acqest or by be acquit by them by them by the argument is void as:

ans: ---- (choice is D)


21-25) An algorithem follws a six step process za,zb,zc,zd,ze,zf, it is governed by follwing:

(i) zd should follw ze

(ii) the first may be za,zd or zf

(iii) zb and zc have to be performed after zd

(iv) zc must be immediately after zb
21) ans:- D22) if za the first set zd must be

a) 3rd


b)5th

c)2nd


d)4th ans:- A or D (probably a)
23) zf can be 3rd or 5th------any of the six, first, second or forth only,any of first four only none these:

ans:- B
24) if zb must follw za then

a)za can only 3rd or fourth

b) first or second

c) can not be third

d) fouth or fifth

e)none

ans:- A
25) ze is third term the no of diff operations possible is



ans:- D (dabad)
26-31) ravi plans six sep-- x,y,z,w,u,v in rows no 1 to 6 ,according to the follwing conditions he must plant x before y and u he must plant y " w the 3rd has to be z
26) which could be in order

a) xuywzv

b) xvzyuw

c)zuyxwv

d)zvxuwy

e) wyzuvx

ans:- B
27) which is true

a) z before v

b) z before x

c) w before u

d) y before u

e) x before w

ans:- D
28) if he plans v first which is second x,y,z,w,u so ans is 'x'.

choice is A.


29) which is true

a) x,3


b)y,6

c)z,1


d)w,2

e)u,6


ans:- E
30) if he plans b 6th which would be first and second

a) x and w

b) x and y

c)y and x

d)w and z

e) w and u

ans:- B
31) if he plans w before u and after v he should plan w at

a) first

b)second

c)fourth

d)fifth

e)sixth


ans:- D
32)thursday
33)a&d
34)south hit
35)
36)at a certain moment a watch showes 2 min lag althogh it is fast.if it showed a 3 min lag at that moment ,but gain 1/2 min more a day than it does. it would show the true time one day sooner than it usually does .how many mins does the watch gain per day.

a).2


b).5

c).6


d).4

e).75


ans : e

---->(discount problem) 20%->15%then->32% (ans:32%)


37)in 400m race a gives b a start of 7 sec & beats by 24m.in another race a beats by 10 sec.the speeds are

a)8,7


b)7,6

c)10,8


d)6,8

e)12,10


ans:c(10,8)
38)3x+4y=10

x cube+y cube=6 minimum value of 3x+11y=?

ans=?
39)0.75
40)-
41)sink---7.7kms--->fills 2 1/4 t is 5.5 min. 92 tonnes enough.. sink throws out 18 tonnes/hr.

avg. speed to

a)1.86

b)8.57


c)9.4

d)11.3


e)10.7
42) . ______

/ \ 2 2 cms

/_a_\ ______

/ \ 3 2 cms area of the d=50 cm square

/___b___\ ______ what is the area of the b=?

/ \ 4 2 cms

/_____c_____\ ______

/ \ 5 2 cms ans=(10.7)

/_______d________\ ______
43)600 tennis players 4% ->wrist band on one wrist of remain 96%->25%->on both hands

remain no of ---(ans:312)


44)312(doubt) or 432
45)in how many ways 5e,6s,3f be arranged if books of each language are to be kept together

17,64800,90,58400,3110400

ans:e(3!*5!*6!*3!=3110400)
46)---
47)three types of the a,b,c costs Rs. 95/kg,100/kg&70/kg .how many kg of each be blended to produce 100 kg of mixture worth Rs.90/kg,gives that the quntities of b&c are equal

a)70,15,15

b)50,25,25

c)60,20,20

d)40,30,30

ans:b
48)water milk problem


49)x+y+z=w

q)two distinct no's are taken from 1,2,3,4......28

a)probably that the no is 6 -->1/14

b)probably that it exceeds 14 -->1/28

c)both exceed 5 is 3/28

d)less than 13->25/28 (24/28)

e)none

ans:d
51)1200 died 6



due to acc 7
55)170%

CTS '99


Pondicherry

SECTION I - 8 questions.

Series.

1. Interchange of letters in a word and the adjacent letters are also to be changed. given letters series like [also few condotions]



AAABBB=

ABABAB=


LET QUESTION IS ABBAAB

If we apply 25 on this it means we have to interchange the letters at positions 2 and 5, and we have to change the adjacent letters 2 and 5 from A to B and B to A.

That is q's A B B A A B

after Step 1 i.e interchange 2 and 5.

now change adjacent elements of 2 and 5...finally answer becomes

Ans: B A A B B A


//Hint: As per question papers 5 questions above like but numbers

change.


REMAINING 3 QUESTIONS:

6. To get AAABBD from BBBAAA what ot apply:-

a) 25 b) 34 c)25 & 34 d) noneSECTION II

1. Given the function f(n a b c ) = ac if n=1

f(n a b c) = f( n-1 a b c) + f( 1 a b c) + f( n-1 b a c )

if n > 1


f( 2) = ?

Ans: f( 2 a c b ) = ab + ac + bc.


2. similar question in functions.
3. [ based on function in 1.] f( 4 a b c ) the number of terms is...?

Ans: f( 4 a b c ) = f( 3 a c b ) + f( 1 a b c ) + f( 3 b a c ) etc.

= 5ab + 5ac + 5bc.
4. f( 5 a b c ) = ?

SECTION III

Permutations and Combinations.

8 questions.

1. r = number of flags;

n = number of poles;

Any number of flags can be accommodated on any single pole.

i) r=5,n=5 The no. of ways the flags can be arranged ?

ii) to iv) are based on this.
6. r= 5 n = 3 . If first pole has 2 flags ,third pole has 1 flag

how many ways the remaining can be arranged?


7.& 8. same as above.

SECTION IV

Question consising of figures consist of 4 small squares and every square

having an arrow pointing in one Direction.

GRE test of reasoning.

hint: What is the next sequence if we tilt the figure by 90 degrees like

that( clockwise and mirror images ? ).
SECTION V

In this section first part of compound word is given. Select meaning of

the second part from the choice given:

1. Swan


2. Swans

3. Fool


4. Fools

5. Stare


6. Lady

For all above 4 choices are given.....

Eg. Swan

a) category b) music c) --- d) none

Ans: Swansong is compound word. But song is not given as option. so

b) music is answer.

TS 99 PAPER .

*This paper contains 40 questions and time is 60mts.*/

CTS -REC'99(TRICHY)

SECTION-1:

Find the sequence:

( d is always NONE )

1. BC CE EG GK ?

a)KN b)KU c)KM d)


2. AA AB BC CE?

a)EG b)EH c)EI d)


3. AB EF JK QR ?

a)YZ b)ZA c)AB d)


4.ACD EGL IKT MOB?

a)QST b)QSZ c)QSY d)


5.AC CG GO OE?

a)EJ b)EI c)EL d)


6.AE BH CM DU?

a)EH b)EZ c) EB d)


7. AD DP PL LV

a)VS b)VK c)VI d)


8. SE QU EN TI?

a)CN b)BM c)AI or AZ d)


SECTION-II:

FIND THE VALUES FOR FOLLOWING PROBLEM:

F(X)= 2X-1 + f(X-1) if X NOT EQUAL TO ZERO

if f(X=0)=0


9. f(5) VALUE

a)15 b)24 c)22 d)NONE


10.f(f(2))
11.f(16)- f(15)
12.f(16)+f(15)-480
13.f(f(x))=81 THEN VALUE OF X=
14.f(X)=4f(X-1) THEN VALUE OF X=
15.f(X)= f(X-1)+f(X-2) FOR X>1 THEN X=
16.f(X)-f(X-1)=f(X-8) FOR X>5 THEN X=
SECTION -III:

###In the follwing questins we r giving 'aword' which may not have any

meaning.Find differnet possible words or palandrams for the word as per que.

I. for the following find no of distinct words that can be formed.

17. TYGHHTT

A).420 B)1540 C)840 D)NONE


18. TYGHHTY
19. TYGHHTT
20. TYGHHTT
21. TYGHASD
22. TYGHHTY

II Find NO OF POSSIBLE PALANDRAMS for following


23. TYGHHTY
24. TYHHHTYH.

/*dEAR FRIENDS DON,T CONFUSE WITH THE WORDS REPEATED.Iam sure.Words are

same.They might have changed the questionsfor20,21,22.Concentrate on that

respect*/

25 to 32 are figures.Uhave to analyse them.He will give five figs.One is not

correct


SECTION IV:

It having complete of figs.(26 -32)

SECTION -V:

For following first find out the anagram and then note the corresponding

meaning.

33.TABLET(anagram means first u arrange the letters in correct order like

(TABLET===BATTLE . so ans is FIGHT i.e. B)
34.RUGGED
35.GORE.
36.STASSI.

For all above choices are.

A) resentment B)Fight c)Help d) Monster
37. ENFOLD
38. LAMB

39. RECEDE.


40. PLEASE.

For above 4 choices are same

A)cuddle B)sleeping c)proclamination d)ointment.
************************************************************************************************

The Naughty `C'

For Novice and Intermediate C Programmers
To get the answer highlight the answer line ( It may not be there )

Find MAXIMUM of three distinct integers using a single C statement

Ans : d= (a>b) ? ((a>c) ? a : c)) : ((b>c) ? b : c ))
Swap two variables without using any extra variable

Ans : a=a+b;b=a-b;a=a-b;


Construct a doubly linked list using a single pointer in each node

Ans :
int i=0; while(i=0) printf("%d",++i); Guess the output

Ans : The Loop is not executed, since the assignment statement returns the assigned value zero which is equivalent to false in C
int i=0; while(i=1) printf("%d",++i); Guess the output

Ans : The Loop is executed forever always printing 2, since the assignment statement returns the assigned value one which is equivalent to true in C


int x=2, y=6, z=6; x=y==z; printf("%d",x); Guess the output

Ans : The == has higher precedance than



***********************************************************************************************
1   2   3   4   5   6


The database is protected by copyright ©sckool.org 2016
send message

    Main page