Excel Chapter 2 Formulas, Functions, Formatting, and Web Queries multiple choice



Download 1,08 Mb.
Page1/2
Date conversion01.12.2017
Size1,08 Mb.
  1   2
Excel Chapter 2 - Formulas, Functions, Formatting, and Web Queries

MULTIPLE CHOICE

1. To start a new line in a cell, press ____ after each line, except for the last line, which is completed by clicking the Enter box, pressing the ENTER key, or pressing one of the arrow keys.



a.

ALT+ENTER

c.

SHIFT+ENTER

b.

CTRL+ENTER

d.

TAB+ENTER

ANS: A PTS: 1 REF: EX 87

2. If a cell has a two-digit year of 32, Excel automatically changes it to a four-digit year of ____.

a.

1732

c.

1932

b.

1832

d.

2032

ANS: C PTS: 1 REF: EX 88

3. Every time you enter a value into a cell in the worksheet, Excel automatically ____ formulas.

a.

recalculates new

c.

recalculates old

b.

recalculates some

d.

recalculates all

ANS: D PTS: 1 REF: EX 90

4. To save a previously saved workbook with a new name or on a different drive, ____.

a.

click the Save button on the Quick Access Toolbar

b.

click Save As on the File menu

c.

press CTRL+S

d.

click Save on the File menu

ANS: A PTS: 1 REF: EX 90

5. All of the following are valid Excel arithmetic operators except ____.

a.

^

c.

%

b.

*

d.

>

ANS: D PTS: 1 REF: EX 92

6. When Excel follows the order of operations, the formula, 8 * 3 + 2, equals ____.

a.

40

c.

48

b.

26

d.

13

ANS: B PTS: 1 REF: EX 92

7. When an error occurs in a formula in a cell, Excel displays the ____ button next to the cell and identifies the cell with the error by placing a green triangle in the upper left of the cell.

a.

Smart Tag Actions

c.

Trace Error

b.

AutoCorrect Options

d.

Auto Fill Options

ANS: C PTS: 1 REF: EX 96

8. The ____ button lists formatting options following an insertion of cells, row, or columns.

a.

Paste Options

c.

Auto Fill Options

b.

Insert Options

d.

AutoCorrect Options

ANS: B PTS: 1 REF: EX 97

9. In Excel, functions can be entered using any of the following methods except the ____.

a.

Function command on the Tools menu

c.

Insert Function box in the formula bar

b.

keyboard or mouse

d.

AutoSum command on the Formulas tab

ANS: A PTS: 1 REF: EX 98

10. How do you activate Range Finder to verify a formula in a cell?

a.

Range Finder does not verify formulas

c.

Double-click in the cell

b.

Press the ESC key

d.

Click the Range Finder button

ANS: C PTS: 1 REF: EX 106

11. Using the ____ button on the Ribbon instructs Excel to display additional decimal places in a cell.

a.

AutoFormat

c.

Increase Decimal

b.

Currency Style

d.

Percent Style

ANS: C PTS: 1 REF: EX 116

12. Click ____ in the Conditional Formatting gallery to display the New Formatting Rule dialog box.

a.

Rule Format

c.

New Format

b.

New Rule

d.

Format Rule

ANS: B PTS: 1 REF: EX 119

13. When Excel starts and the blank worksheet displays on the screen, all of the columns have a default width of ____.

a.

8.43 characters, or 64 pixels

c.

12.75 points, or 17 pixels

b.

64 characters, or 8.43 pixels

d.

17 points, or 12.75 pixels

ANS: A PTS: 1 REF: EX 122

14. ____ means that the width of the column will be increased or decreased so the widest entry will fit in the column.

a.

Auto column adjust

c.

Auto adjust

b.

Width fit

d.

Best fit

ANS: D PTS: 1 REF: EX 122

15. To instruct Excel to display a hidden column, position the mouse pointer to the ____.

a.

left of the column heading boundary where the hidden column is located and then drag to the right

b.

right of the column heading boundary where the hidden column is located and then drag to the left

c.

left of the column heading boundary where the hidden column is located and then drag to the left

d.

right of the column heading boundary where the hidden column is located and then drag to the right

ANS: D PTS: 1 REF: EX 122

16. If you want to increase or decrease column width significantly, you can right-click a column heading and then use the ____ command on the shortcut menu to change the column’s width.

a.

Column Width

c.

Width Adjustment

b.

Adjust Width

d.

Increase Column

ANS: A PTS: 1 REF: EX 123

17. As with column widths, when you decrease the row height to 0, the row is ____.

a.

hidden

b.

visible temporarily at the top of the worksheet

c.

deleted

d.

visible temporarily on the left side of the worksheet

ANS: A PTS: 1 REF: EX 126

18. To check the spelling of the text in a single cell, ____ to make the formula bar active and then click the Spelling button on the Review tab on the Ribbon.

a.

double-click the formula bar

c.

double-click the cell

b.

right-click the cell

d.

right-click the formula bar

ANS: C PTS: 1 REF: EX 129

19. If a single cell is selected so that the formula bar is not active and then the spell checker is started, Excel checks ____.

a.

only the text in the selected cell

b.

the remainder of the worksheet, including notes and embedded charts

c.

the spelling of all sheets in the workbook

d.

the remainder of the worksheet, not including notes and embedded charts

ANS: B PTS: 1 REF: EX 129

20. Which view allows you to create or modify a worksheet while viewing how it will look in printed format.

a.

Print View

c.

Page Layout View

b.

Normal View

d.

Print Layout View

ANS: C PTS: 1 REF: EX 129

21. You can check formulas for errors by clicking the ____ button on the Formulas tab on the Ribbon.

a.

Formula Checker

c.

Formula

b.

Error Checking

d.

Error Validating

ANS: B PTS: 1 REF: EX 129





Figure 2-3

22. In the Print dialog box shown in the accompanying figure, the ____ instructs Excel to print the selected range.



a.

Selection option button

c.

Active sheet(s) option button

b.

Print to file check box

d.

Collate check box

ANS: A PTS: 1 REF: EX 133

23. In the Print dialog shown in the accompanying figure, the ____ instructs Excel to print the worksheet currently on the screen or the selected worksheets.

a.

Selection option button

c.

Active sheet(s) option button

b.

Print to file check box

d.

Collate check box

ANS: C PTS: 1 REF: EX 133

24. In the Print dialog box shown in the accompanying figure, the ____ instructs Excel to print all the worksheets with content in the workbook.

a.

Entire workbook option button

c.

Selection option button

b.

All option button

d.

Active sheet(s) option button

ANS: A PTS: 1 REF: EX 133

25. In the accompanying figure, what will be printed when you click the OK button?

a.

The entire workbook

c.

All pages in the worksheet

b.

The active workbook

d.

The active worksheet

ANS: D PTS: 1 REF: EX 133

26. Excel does not display the Print dialog box shown in the accompanying figure when the ____ is used.

a.

Print button in a dialog box

c.

Print button in the Preview window

b.

Print command on the File menu

d.

Print button on the Quick Access Toolbar

ANS: D PTS: 1 REF: EX 133




  1   2


The database is protected by copyright ©sckool.org 2016
send message

    Main page