Essential Introduction to Computers true/false



Download 0,68 Mb.
Page1/2
Date conversion18.08.2018
Size0,68 Mb.
  1   2
Essential Introduction to Computers
TRUE/FALSE
1. People who use the computer directly or use the information it provides are called computer users, end users, or sometimes, just users.

ANS: T PTS: 1 REF: COM 3


2. Most devices connected to the computer communicate with the monitor to carry out a task.

ANS: F PTS: 1 REF: COM 4




Figure 1
3. Most notebook computers come with a touchpad, a small, flat, rectangular pointing device near the keyboard that allows you to move the pointer by sliding a fingertip on the surface of the pad. Such a device is shown in the accompanying figure.

ANS: F PTS: 1 REF: COM 7


4. A photo printer converts data from the computer into a beam of light that is focused on a photo-conductor drum, forming the images to be printed.

ANS: F PTS: 1 REF: COM 9


5. Magnetic disks use magnetic particles to store items such as data, instructions, and information on a disk’s surface.

ANS: T PTS: 1 REF: COM 11


6. Although CDs have large storage capacities, even a CD cannot hold many of today’s complex programs.

ANS: T PTS: 1 REF: COM 15


7. A key advantage of word processing software is that users easily can make changes in documents, such as correcting spelling; changing margins; and adding, deleting, or relocating entire paragraphs.

ANS: T PTS: 1 REF: COM 19


8. The disadvantages of mobile computers, such as lower processor speeds, poor-quality monitors, weight, short battery life, and significantly higher prices, prevent companies from buying these computers for their staffs even today.

ANS: F PTS: 1 REF: COM 24


9. Passive-matrix screens display high-quality color that is viewable from all angles.

ANS: F PTS: 1 REF: COM 32


10. Smart phones with monochrome screens typically have a much shorter battery life than Pocket PC devices with color screens.

ANS: F PTS: 1 REF: COM 38


MODIFIED TRUE/FALSE
1. Computers perform four basic operations — input, process, output, and communication. _________________________

ANS: F, storage

PTS: 1 REF: COM 3
2. With a(n) mouse, you control the movement of the pointer on the screen and make selections from the screen. _________________________

ANS: T PTS: 1 REF: COM 7


3. Backup is the process of dividing the disk into tracks and sectors. _________________________

ANS: F, Formatting

PTS: 1 REF: COM 11
4. A Web page can contain text, graphics, audio, and video, and has built-in connections, or links, to other Web documents. _________________________

ANS: T PTS: 1 REF: COM 21


5. If your computer has a(n) modem, then you can access the Internet using a standard telephone line. _________________________

ANS: T PTS: 1 REF: COM 29


MULTIPLE CHOICE
1. ____ conveys meaning and is useful to one or more people.

a.

Information

c.

Software

b.

Data

d.

Hardware

ANS: A PTS: 1 REF: COM 3


2. The processor, memory, and storage devices are housed in a box-like case called the ____.

a.

central processing unit

c.

logic unit

b.

system unit

d.

system software

ANS: B PTS: 1 REF: COM 4


3. A ____ is a small metal or plastic device that looks like a ballpoint pen, but uses pressure instead of ink to write, draw, or make selections.

a.

keyboard

c.

mouse

b.

pointer

d.

stylus

ANS: D PTS: 1 REF: COM 6



  1   2


The database is protected by copyright ©sckool.org 2016
send message

    Main page