Class 4th Time- 3 Hours M. M – 80 part-a

 Date 02.10.2019 Size 18,83 Kb.
Sahibzada Baba Fateh Singh Public School

Class 4th

Time- 3 Hours M.M – 80

PART-A

1. Fill in the Blanks 1 x 10 =10

1. The Half Of (1/2 ) of 8 is ……………..

2. 1Kg= ………..g

3. Can a Circle have more than one centre ? …………..

4. Complete Pattern = ABC,DEF,GHI,……. , ……

5. 66/6= ………..

6. Which is heavier one kilogram cotton or one kilogram iron ? ………..

7. How many hours you spend in front of TV in a week ? ………..

8. Guess Which is heaviest a real car ,a bus or a tractor ? …………

9. 18= …9.. x ……

10. Which is the biggest wheel you have ever seen ? …………

PART-B

1. Solve these Sums :- 2 x 10 = 20

1. (a) 1M = ………CM (b) 2 KM = ………M

2. Shade that part of shape which is written below

1. Can you take it forward ?

9 109 209 ……. , ……. , ……… , ……….

1. Name two things that we usually buy in Kilograms.

2. Draw a Circle and mark its radius and centre .

3. Shade Half (1/2) the number of shapes

1. Find the boundary of the field .

Boundary = ………..M

1. List Things you can use to trace a circle .

2. Arrange in column and add :- 300 g + 750 g

3. The weight of a crow is 650 g and a frog is 145 g . How much do they weight together .

PART-C 3x 10=30

1. Draw a circle with radius a) 4 cm b) 5 cm

2. Try to write the letters- A,B,C in the box so that no letter comes twice in any line

1. Calculate - a) 48/4 b) 56/7

2. Draw a picture of a balance .

3. This is Rahmat’s field find the length of the boundary of the field .

 The Drink Children like Milk Coffee Tea Number of children 20 10 10

Show the liking for Tea , Coffee or Milk in a Chapate Chart .

1. Rani got a chocolate . she divided it equally and gave half to Reena

a. Circle the Portion that Reena got

b. How many pieces of chocolate are there ?

c. How many pieces were left with Rani

1. If the Cost of 1/4 of Pumpkin is Rs 10 . What is the cost of full Pumpkin

2. There are 60 mangoes . 1/2 Of them are ripe . How many mangoes are ripe .

3. Write your own pattern .

PART-D (Do any Five ) 4x 5=20.

1. A) if we write 1 in a place of ‘B’ , 2 in a place of ‘C’ , 3 in a place of ‘D’ and so on then how will you write Let us Dance in Numbers ?

B) If we write ‘A’ in a place of ‘B’ , ‘B’ in a place of C , ‘C’ in a place of ‘D’ and so on .Find out .

1. Complete the towers .

1. Guess and write the weight of each things he bought in g or Kg
 Items Rice Dal Wheat Tea Weight 5 500 3 250

1. Draw a garden , showing flower beds with 48 plants . Each Row should have the same number of plants

2. Rahul needs stamps of rupees 25 for parcel only stamps of Rs 1, Rs 2 , Rs 5 and Rs 10 were there .Using these stamps show four different ways in which he can marks Rs 25 ?

3. All Children of a class are getting ready for a drama . Drama Chart

1. How many children are acting in the drama ?

2. Which are more children making the sets or acting ?

3. What is being done by the most children ?

4. How many children are collecting dresses .